Poszukałem na necie o tym błędzie, pozmniałem w biosie ustawienie dysku i udało się wystartować z płyty i przeprowadzić normalnie instalacje windowsa xp. Aktualnie problem jest taki, że nie wykrywa żadnego urządzenia wejścia cd-romu ani portu USB, nie działa żadne urządzenie wejścia żeby wgrać jakiekolwiek sterowniki do tego, a w menadzerze urzadzen jak probuje automatycznie albo ręcznie to nic nie działa. Wywala w 'inne urządzenia' PCI Device, 2 nieznane urządzenia, kontrolery uniwrsalnej magistrali szeregowej itp. Usuwałem już jakieś wpisy w rejestrze wg strony microsoftu lub tej [forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnienia-f23/Problem-Z-Napedem-Optycznym-W-t288782.html] i nadal bez zmian. Nie wiem gdzie szukać problemu i jak rozwiązać?
I zastanawiające jest to, że niby ten dysk co padł ma 320 GB, a aktualnie wykrywa i taka partycje utworzyłem na 170 GB. Co z pozostała cześcią?