krukowski92 napisał(a):2.Co myślicie na temat Intel Atom ??..
Shit
krukowski92 napisał(a):1.Chciałbym kupić sobie laptopa do ok. 1000zł czy w tej cenie jestem w stanie znaleźć coś w miarę dobrego ? (Core 2 Duo) ? co polecacie ?
Trzeba szukać okazji... Ja mogę ci polecić coś takiego:
Asus F2J - http://www.allegro.pl/item765120220_asus_f2j.html
Licytacja, ale może nie przekroczy 1000zł. Sam taki posiadam (kupiłem go pół roku temu za 1200). Matowa matryca wysokiej rozdzielczości, wygodna klawa, całkiem dobry procek, ten x1400 daje radę (spokojnie mogę pograć w PESa 09). Dla mnie rewelacja. Bije na głowę jakieś tanie Acery z marketów. Tylko 1GB ramu trzeba dołożyć, no i dysk... trochę chrobocze, muli.
W grę wchodzą tylko używki, dobrej nówki za tyle nie kupisz. Zawsze pytaj o czas działania baterii. Omijaj szerokim łukiem wszelkie sklepy.firmy hurtowo sprzedające jakieś poleasingowe lapki. Taki sprzęt jest mocno wyeksploatowany i 'niepewny'.
krukowski92 napisał(a):3.Chciałbym w swoim domu utworzyć sieć WIFI abym mógł korzystać jednocześnie z komputera stacjonarnego z laptopa i I-phona przez sieć WIFI. Posiadam Neostrade 1mb/s wszystko leci przez modem. Na router mogę przeznaczyć do 100zł . Co byście proponowali ? coś co by się nie rozłączało i było stabilne.. Co polecacie ?
Do solidnego routera troszkę trzeba by dołożyć. Z mojej strony polecam Linksysa WAG200G (Annex
A).
Trochę tańszy, a równie dobry to Pentagram Cerberus. Z tymże nie znam się na ich modelach.