Witam mam problem z komputerem a raczej znajomy. Zmienił płyte głowną bo w poprzedniej wywalilo 8 kondesatorow (nie wiem jaka byla poprzednia). Pozniej byl problem z instalacja systemu, przy ładowaniu plikow zawieszał sie, rozebrałem go nałozylem nowa paste na procesor i dopiero po tym system się zainstalował. Jeszcze wczesniej sprawdzałem Mamtestem i test konczyl się na ponad 5 minutach, zawieszał sie komputer i tyle. Sprawdzałem dysk nie było bledow, teraz jak jest juz system zainstalowany mozna chwile cos porobic i zaraz sie zawiesza - trzeba restartowac. Sprawdzalem na innym zasilaczu ale to samo. Temperatury procesora raczej w normie 30+ inne takze sa w normie. Nie wiem juz co z tym robic, czy sprawdzic na innych pamieciach?
Komputer to:
Procesor AMD Athlon(tm) XP 1900+
Dysk: Segate 160gb
Grafika: Geoforce 5200
Pamiec: 256 MB
Zasilacz: to jakis linkworld 300w, wsadzilem teraz 350w tez noname ale przynajmniej nie jest stary i w sumie nie uzywany. Komp wczesniej byl mocno zabrudzony, zasilacz wygladal jak by go trzymali w worku z cementem zreszta i komp. Oczyscilem go oczywiscie. Macie moze jakis pomysl co jeszcze sprawdzic? Pmiec Ram bede musial gdzies pozyczyc