Kupiłem odtwarzacz mp3 Sandisk Sansa Fuze 4 GB. Nie wymaga on żadnych dodatkowych sterowników powinien być wykrywany jako przenośny dysk. Niestety po podłączeniu do komputera jest problem. Komp coś tam wykrywa i pisze że znalazł urządzenie ale jest ono uszkodzone.

Poszperałem na google i znalazłem taką oto pomoc: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1628129.html niestety nie pomogło.
Zajrzałem do pomocy technicznej producenta i tam znalazłem rozwiązanie: SOLUTION 2 - Refresh the driver na http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/42 i idąc krok po kroku dochodzę do momentu w którym w Managerze Urządzeń powinny pojawić się znaki zapytania, ale nic takiego nie ma. Jedynie po podłączeniu podczas wyskakiwania tego komunikatu

Sprawdziłem stary odtwarzacz Creative MuVo Slim i jego komp wykrywa jako przenośny dysk mozna kopiować pliki itd, ale wyskakuje komunikat, że sprzęt jest źle zainstalowany i podczas jego użycia mogą wystąpić problemy ale prawie nie występują. Prawie bo jedyny problem jest taki że muszę kilka razy próbować podłączyć stary odtwarzać aby komp go wykrył.
System jaki używam to Windows XP SP3. Niezbyt się znam ale podobno ma on już sterowniki pod USB. Sam kombinowałem i próbowałem zainstalować sterowniki USB od płyty głównej i z tymi sterownikami po podłączeniu obojętnie którego odtwarzacza robi się dobrze znany wszystkim niebieski ekran.
Inne rzeczy typu drukarka działają. Porty USB nie są uszkodzone bo drukarka działa na wszystkich a odtwarzacz nie jest wykrywany na żadnym.
Mój sprzęt proszę się nie śmiać, jest stary, ale na moje potrzeby musi na razie wystarczyć
oto co mówi o nim Everest:
- Kod: Zaznacz wszystko
Pole Wartość
Komputer
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera KOMPUTER
Nazwa użytkownika User
Płyta główna
Typ procesora AMD Athlon XP, 1400 MHz (10.5 x 133) 1600+
Nazwa płyty głównej MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8367 Apollo KT333
Pamięć fizyczna 512 MB (DDR SDRAM)
Typ BIOS'u AMI (07/10/02)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)
Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)
Ekran
Karta wideo GeForce4 MX 440 (64 MB)
Karta wideo NVIDIA GeForce4 MX 440 (Microsoft Corporation) (64 MB)
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce4 MX 440
Monitor LG 775FT Plus [17" CRT] (123024008)
Multimedia
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Magazyn
Kontroler IDE VIA Bus Master IDE Controller
Dysk fizyczny Maxtor 4D060H3 (60 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Napęd dysków optycznych Optiarc DVD RW AD-7170A
Status dysków SMART OK
Partycje
C: (NTFS) 16002 MB (8136 MB wolne)
D: (NTFS) 20002 MB (56 MB wolne)
E: (NTFS) 22614 MB (12054 MB wolne)
Rozmiar całkowity 57.2 GB (19.8 GB wolne)
Urządzenia wejściowe
Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
Mysz Mysz zgodna z HID
Sieć
Karta sieciowa Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (192.168.0.100)
Urządzenia zewnętrzne
Drukarka hp psc 1300 series
Drukarka Wysyłanie do programu OneNote 2007
Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
Kontroler USB2 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller
Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID
Problemy i Sugestie
Problem Jest tylko 0% wolnego miejsca na dysku D:.
Także bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Gdybym coś namieszał w poście to proszę o wyrozumiałość i wskazanie co napisałem niezrozumiale.