min. 5000zł ... nie przesadzasz? Ceny są nieznane...
acatus napisał(a):KaRi proszee cie, te laptopy mają konfigurację zawstydzającą niejednego pcta. 4600 za najgorszego z nich to minimum, to same modele z najwyższej półki
floyd5 napisał(a):Czyli widzę, że zawęziłeś wybór do MacBooka i MacBooka Pro. Konfiguracje są podobne, ale wersja Pro ma lepszą obudowę i bogatszy zestaw portów (FireWire i czytnik SD). Różnica w cenie jest znaczna więc zwróć uwagę czy jest ci to potrzebne.
Za tą cenę można mieć naprawdę dobrego laptopa, ale rozumiem, że produkty Apple mają swój design, który ci się podoba.
acatus napisał(a):64GB pamięci mi wystarczy
Mikou@j napisał(a):acatus napisał(a):64GB pamięci mi wystarczy
Ten dysk (SSD) tylko podnosi cenę, a większej różnicy w porównaniu ze zwykły nie odczujesz.
acatus napisał(a):MacBook Pro MC374PL/A Core i5 2,4GHZ/4GB RAM/250GB HDD/GeForce GM320 256MB
acatus napisał(a):iMac MC509PL/A 21'5" Core i3 3,06GHz/4GB RAM/500GB HDD/Radeon HD 4670 256MB
acatus napisał(a):Mi zależy głównie na wadze (1.06kg)... MacBok Pro jest 2x cięższy...
Mikou@j napisał(a):acatus napisał(a):MacBook Pro MC374PL/A Core i5 2,4GHZ/4GB RAM/250GB HDD/GeForce GM320 256MBacatus napisał(a):iMac MC509PL/A 21'5" Core i3 3,06GHz/4GB RAM/500GB HDD/Radeon HD 4670 256MB
Osobiście brałbym któregoś z tych dwóch.
floyd5 napisał(a):Air jest leciutki, ale z wydajnością nie jest tak fajnie, procesor w porównaniu z tamtymi dwoma wypada nieciekawie. Zainstalowany dysk SSD jest mały i energooszczędny, ale wydajnością nie oszałamia. Reasumując - chcesz jak najbardziej mobilnie Air, wydajnie zwykły, a jak możesz dołożyć Pro.
floyd5 napisał(a):Do internetu się nada, ale obróbka wideo może wychodzić różnie, zależy jak skomplikowane rzeczy chcesz robić.
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości