Otóż składam jednostkę, która ma posłużyć na jak najdłuższy czas. I raczej w niej nic nie będzie w niej wymienianie. Czy tutaj OC byłoby zalecane, przez długi okres czasu... Nie wiem czy to nie będzie czasem szkodliwe dla różnych podzespołów w kompie? Na razie bez OC.
To co wymyśliłem... No nie wiem, sami oceńcie...
CPU: Intel CORE I5 4690 albo 4590, i tu pytanie do Was do co lepiej wybrać, różnica w cenie to chyba 80 zł, a więc jak to ma się do osiągów tych procków...
GPU: Tutaj grubo, jako, że komputer ma służyć do grania na jak najdłuższy czas, to chciałbym wpakować jakiegoś radeon'a 290,a jeśli nie to 280x (z czego co widziałem 280x jest tańszy od 770, a praktycznie taki sam wydajny, jak nawet nie wydajniejszy od nvidi). 280x to skok w dół nie tylko z ceną, ale niestety też z wydajnością...
MOBO: MSI H97M-E35 H97 LGA1150
HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003)
Nagrywarka: brak
RAM: Crucial DDR3 8GB 1600MHz CL11
i tutaj zostaje kwestia zasilacza i obudowy, chcę, żebyście coś zaproponowali mi, co nie przekroczy razem tych 3400 zł z resztą.
Komputer będzie używany przede wszystkim do grania i programowania, nacisk na wydajność jak najbardziej. Może jakaś grafika bitmapowa po drodze i obrabianie filmów, ale to nie problem. Do kompa planuję podłączyć 3 monitory, ale będę grać na jednym monitorze.
Jeżeli chodzi o serwis z jakiego mam to kupować to nie mam nic preferowanego, chcę jak najtaniej i oby jakoś było z gwarancją...
Więc coś zmienić? Jakieś propozycje, jestem otwarty

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc, której może być nie mało