Mój problem polega na tym, iż zakupiłem dzisiaj kamere internetową WB-1100g Webcam firamy Trust. Włączyłem kompa zgodnie z instrukcją na początku zainstalowałem oprogramowanie do cam, następnią podłaczyłem zainstlowałem sterowniki, zresetowałem komputer. Po ładowaniu się windowsa jest czarny ekran nic więcej... tak przez cały czas gdy odłanczam kamere uruchamia się windows bez problemu... Kamera nie dziala lecz mika lampa... formatowałem koma nic nie pomaga ;/
mam windows xp bez sp, myślałem że moze sp 2 by pomógł bo cos mi się zdaje że z usb nie tak.
sorry za błedy nie mam offica a wkurzony jestem..
edit:
przed chwilą zainstlowałem p2, i komputer z podłaczoną kamerą się odlancza lecz nie za baardzo chce mi wykryc tą kamerke.. Zresztą do USB mam również podłączony modem i gdy jest też podłaczona kamera intrnet sie rozłancza co sekunde... moze to co z napięciem
edit2:
Ok, własnie udało mi się zroibć, ze bez problemu mam pdłaczony modem i kamere... lecz komputer kompletnie nie moze wykryc kamery .. piszę tylko że jest urządzenie którego nie może określić.. help
edit3
sorry, że taki burd... robie, ale cały czas szukam rozwiązania... no więc tak. Zainstlwałem ręcznie kamere przez dodaj sprzęt, zainstlowałe stery, komputer uruchamia się ponownie po załadowaniu sie windowsa resetuje się.. i tak bez przerwwy.. wchodze przez tryb awaryjny i kamera jest w urządzeniach, ... gdy ją usune komputer juz sie nie resetuje. Przecież to są jaja oco chodzi??
edit4
Licze na waszą pomc. Przedchwilą dodałem nowe urzadzenie... zresetowałem komputer właczył sie winows był już pulpit lecz po prasu sekundach ze zresetował, pod czas wczytywaniua biosu było wyraźnie słychac że dysk na nowo odpala z czego mogzna wyznioskowac ze komp sie resetuje bo dysk przestje działa, ale dlaczego wtedy gdy dodałem nowe urządzenie (kamera)
edit5:
właśnie, zauważyłem, że gdy mam podłączoną kamere bez sterowników nic sie nie dzieje wszystko normalnie chodzi z tym, że zużycie procka wzrasta bardzo. gdy odłączne ją od usb wraca wszystko do normy
edit6:
problem rozwiązany, kupiłem kontroler usb i wszystko działa jak trzeba. ( pisze to jak by ktos miał podobne problemy)