Jestem tu nowy i naprawdę nie wiem czy w dobrym temacie piszę ten post, ale sprawa jest dość pilna zważając na mój problem, a nie chciał bym spalić podzespołów kompa.
Więc mam taką prośbę - czy jest ktoś w stanie obliczyć mi jaki zasilacz potrzebuję do komputera tak aby bezpiecznie wieczorem kłaść się spać i nie martwić się, że z rana po przebudzeniu czeka mnie nie miła niespodzianka.
W tej chwili mam zasilacz Modecom FEEL II 600W i w sumie nie zauważyłem żadnych problemów z przegrzewaniem się podzespołów lub brakiem mocy tego zasilacza.
Mam go od prawie 1,5 roku, ale natknąłem się na czarną listę zasilaczy i ten zasilacz widnieje tam w pierwszej 10 !!!
Przestraszyło mnie to, więc postanowiłem zasięgnąć na forum fachowej porady.
A teraz zaczął śmierdzieć delikatnie spalenizną i już nie wiem czy jest to podświadomie po tym jak się dowiedziałem na temat tego zasilacza?
Mój komputer chodzi non stop - czasami 2 tygodnie bez wyłączenia...
Podzespoły jakie posiadam.
Płyta główna : ASRock N68C-GS FX
Pamięć ram : 2 kości (razem 8GB) DIMM3: Patriot Memory 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Procesor : QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz -( jest podkręcony do 3300 MHz)
Karta graficzna : Radeon HD 7770 OC Gigabyte 1GB GDDR5
Karta dźwiękowa : ASUS Xonar DGX 5.1 PCI-E GX2.5 P1
Chłodzenie procesora : SCYTHE KATANA III
Ilość wentylatorów obudowy : 4x - AAB SILENT JET FAN 12
Dyski twarde :
1 : WD Red 1TB WD10EFRX 64MB cache SATA/600
2 : WD 500GB 7200obr IntelliPower 64MB
3 : SEAGATE Barracuda 7200 160GB
Napędy: 2x dvd (nagrywarki)
inne :
Kontroler obrotów panel Scythe Kaze Server black
Pod usb :
1 : Drukarka Brother DCP 135C
2 : Myszka : ASUS GX800
3 : Klawiatura : A4 TECH podświetlana (wszystkie klawisze)
4 : Tuner tv : Media tech
5 : Mikrofon
6 : Kamerka
Cena zasilacza do 350 zł tyle mogę wstępnie wyłożyć...im taniej tym by było lepiej, ale jak się nie da to trudno - wydam więcej.