Szukam opinii o smartfonach, które dobrze reagują na wilgoć na ekranie (padający deszcz, spocone dłonie).
Zbliżam się do końca umowy, prawdopodobnie będę mógł zmienić telefon na nowy. W abonamentach, które mnie dotyczą będą mógł brać pod uwagę prawdopodobnie telefony, które "osobno w sklepie" kosztują ok. 500-600zł. Czy w tej cenie znajdę coś, co dobrze będzie działać, kiedy na ekranie znajdzie się wilgoć? Aktualnie korzystam z LG L90 - jest pod tym względem bardzo kiepsko; wystarczą lekko spocone dłonie i ekran dosłownie wariuje w każdy możliwy sposób. Wcześniej korzystałem z GoClevera Quantum 4, Nokii Lumii 510 i zachowywały się podobnie źle.
Dodam, że mam iPoda toucha 2. generacji (czyli już "staruszek") i może po nim dosłownie płynąć woda, a i tak ekran da się idealnie obsługiwać. Miałem też kiedyś w rękach Samsunga Galaxy Mini i tablet Galaxy Tab 2, w obydwu przypadkach obsługa również byłą sprawna (czy Samsung stosuje jakieś "lepsze" rozwiązania w technologii dotykowej, czy to przypadek?).
Proszę o podanie jakichś konkretnych propozycji, najlepiej popartych własnym doświadczeniem. Oczywiście przede wszystkim biorę pod uwagę Androida.