2. Czy to jest bezpieczne dla sprzętu? Czymoga byc jakies skutki uboczne

3. Do jakich wartosci mozna podciagnac mojego biednego GeForca...?
4. Mam XP Pro (jakby ktos mial ochote zapytac

THX!!!
sledzio napisał(a):Czy to jest bezpieczne dla sprzętu?
sledzio napisał(a):Czymoga byc jakies skutki uboczne
sledzio napisał(a):Do jakich wartosci mozna podciagnac mojego biednego GeForca
sledzio napisał(a): jak ja podkrecic
1. Mam GeForce 440 MMX no i nie wiem jak ja podkrecic...
2. Czy to jest bezpieczne dla sprzętu? Czymoga byc jakies skutki uboczne
3. Do jakich wartosci mozna podciagnac mojego biednego GeForca...?
sledzio napisał(a):Dzieki panowie
...no to zbieram flote na GeForca 256 MB
sledzio napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie (nie ma sensu pisac nowego posta) czy mozna zmienic procesor bez wymiany pl. glownej???
-Mam celerona 2.0 na jakiegos 3.x ???
MUTOPOMPKA napisał(a):Ok... tylko jakbyś podał jeszcze jaką masz płytę to byśmy wiedzieli, co można do niej włożyć... Podaj dokładne oznaczenie Twojej płyty. Nie tylko nazwę producenta, ale jej numer, czyli np. ABIT KT7-RAID (taką ja mam)...
MUTOPOMPKA napisał(a):Nie ma sensu zbierać kasy na kartę XXX z pamięcią YYY MB, a dlaczego? Bo nic Ci to nie da... Liczy się:
- możliwość samego GPU (czyli Graphic Processor Unit)
- taktowanie GPU i pamięci
- ilość potoków renderujących
- ilość obsługiwanych standardów
sledzio napisał(a):tylko co znaczy "nic Ci to nie da",
sledzio napisał(a):ze jestem skazany na ta karte
fluid23 napisał(a):rozejrzyj sie wkolo
za 350 zeta juz cos tam wyrwiesz
co prawda bez rewelacji ale z obsluga DX9 i shadery przynajmniej w wersji 1.0 a to juz o niebo lepsze niz twoja obecna karta
Nie... Tu maiałem na myśli taki przypadek. Kupujesz kartę z 256MB ramu na pokładzie i spodziewasz się kombajnu... Tyle ramu! Grafa powinna pociskaż, aż złoto, jednak zapuszczając gierkę musi się niemiłosiernie... Bo okazuje się, że masz przepustowość GPU tylko na magistrali 64bit, zamiast 128 lub 256.... Więc wąskie gardło dla GPU, ale pamięci jest dużo...sledzio napisał(a):Pieknie brzmi tylko co znaczy "nic Ci to nie da", chcesz powiedziec ze jestem skazany na ta karte??????????
MUTOPOMPKA napisał(a): Za dołożeniem dodatkowych radiatorków na pamięci i zwiększając chłodziwo na rdzeniu możesz tanim kosztem wyżyłować tego radeonka...
fluid23 napisał(a):oczywiscie nie moge ci odmowic racji ale to juz jest "wyzsza szkola jazdy"
a nie kazdy wie i potrafi sam to zrobic
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości