Witam,
Mam problem z instalacja
windowsa 98 se. Mianowicie sytuacja wyglada tak, u mnie w kompie sa dwa dyski (nie jakies partycje tylko poprostu dwa dyski ) C: (na nim jest zainstalowany xp) i F:(całkowicie pusty).
Obrazek:
Na obydwóch jest system plików FAT 32. No i teraz na czym polega problem, uruchomiony jest xp, wkładam płyte z windowsem do cd-roma(mój komputer>cdrom na nim ppm>setup) no i pojawia sie komunikat nie mozna blebeleble wersji instalatora uruchom ponownie w trybie ms-dos i spróbuj bleble.
Teraz gdy zamiast setup próbuje właczyc setupcor dostaje taki komunkat.
Obrazek:
Edit Tom@szek
Jeszcze raz wrzuć taki rozmiar obrazka i zarobisz kreskę.
Na forum wrzucasz miniaturkę zdjęcia.
http://show.imagehosting.us/show/1178509/0/nouser_1178/T0_-1_1178509.JPG
Nastepnie próbuje zrobic tak. Odpalam raz jeszcze kompa Gdy pojawi sie del=setup etc. naciskam F8 pojawia sie na niebieskim ekranie 5 pozycji. Ostatnia to Cd Rom wybieram go .
POjawia sie takie cos :
Obrazek
Wybieram opcje nr.2
Teraz dalej
Obrazek
wybieram opcje nr 1
Nastepnie
Obrazek
potwierdzam enterem
Potem (niestety juz nie mam obrazka) mam dwie opcje zakończ instalajce (polecane)
I druga cos takiego mniej wiecej ze nadpisz istniejacy instalator czy cos . no i ja wybieram póżniej pojawia sie scan disc i na nim zawsze cos sie wywali .
W takim razeie robie restart kompa(płyta windowsa caly czas w cdromie ) po raz kolejny wybieram F8 i teraz zamisat ostaniej pozycji cd rom zjezdzam na nazwe tego pustego dysku potwierdzam enterem i ostwiera sie mi cos w tym stylu
Obrazek
z tym, ze w lprawym górnym rogu jest napisane Microsft windows 98
itd.
A po LEwej
tak jak na zdjeciu
C:\>
Co mam tu wpisac ?
Ten drugi dysk prosze zobaczyc na tym scrennie
ma nazwe F:
Aha i bym zapomniał dysk C: jest Master a F: Slave
W takim razie jak mam zrobic by miec dwa systemy ?
Nie mam dyskietki startowej(gdzie sie zagubiła)
Jesli czegos nie napisalem (a to bardzo mozliwe) prosze pisać .
POzdrawiam,
Z góry dziekuje za odpowiedz i pomoc .