przez artursushi 01 Gru 2009, 21:11
Niestety dzwieku nie ma... Odinstalowalem, zainstalowalem z linku, rozpakowalem do folderu, wcisnalem Setup, zainstalowalem; w głosnikach byl 0,1 sec trzask i tyle z tego dzwieku. W panelu sterowania > Dzwieki i urzadzenia audio - głośność jest "w tle" mimo ze zaraz dalej w zakładce "sprzet" komputer dokladnie widzi sterowniki i ma wyraźnie wpisane Realtek High Definition Audio. Smartpanelu ciagle brak a i nawet nie ma symbolu "głosniczka" przy zegarze (dolny prawy róg). Nie wiem co jest nie tak ale miałem uszkodzony Dysk i juz mam nowy Dysk i na nim ponownie zainstalowany nowy system. Niestety w sklepie wysiadl internet i tylko zainstalowali mi Windowsa z Ethernetem. Nawet mi odradzili bym z plyty CD od gygabyta nie instalowal Audio tylko sciagnal ze stronki bo tam beda najnowsze... poniewaz juz 4 raz przeinstalowuje system to efekt jest dwojaki: 1. Po reinstalacji Windowsa jak odpalam z plytki CD wszystkie sterowniki to mam dzwiek lecz niedoskonaly. Pojawia sie symbol głośniczka i jest mało funkcji (komp nie widzi przednich wtykow i nie instaluje sie mikrofon) 2. Po reinstalacji Windowsa jak sciagam ze stronki te sterowniki to komp w ogole udaje, ze nic mu sie nie zainstalowalo i dzwieku brak... jedynie z pudla czasem wydobywa sie jakies kwaczenie.
Dzieki za próby ale tu mam print screna http://wstaw.org/p/830a/
Chwała tym co rozwiążą tą zagadke...