Może ktoś na forum mi pomoże

czupkolandja napisał(a):Może ktoś na forum mi pomoże
dzięki z tym przelaczaniem przerzutek to pomaga. Ale jak sie ma źle wyregulowane to sie nieda bo siostrze to z 2 na 3 to sie przeżuca chyba 40 sek. A ja dbam o rower i przerzuca sie moidzioRobert napisał(a):czupkolandja napisał(a):Może ktoś na forum mi pomoże
miałem ten sam dylemat, zacznij od pełnej regulacji tylnych przerzutek jeśli działają choć troche z opóźnieniem lub łańcuch szura i wrzuca się pół minuty na zębatke. Jak już jedziesz na tylnym, to znajdź dobrą pozycje i pedałuj powoli wraz z przyspieszaniem możesz wrzucić kolejną przerzutke i jechać dalej. Ogólnie po 2 tygodniach treningu przejeżdżałem koło 20-30m. Ja osobiście nie używam hamulca gdyż jego lekkie wciśnięcie powodowło nagłe wbicie się w ziemie przedniego koła.
Przednie koło trzymaj wyżej tak by nie opadało ci zaraz po rozpoczęciu jazdy na tylnym, ale też nie ciągneło w tył.
A jeśli nie czujesz dobrze roweru i na tylnym i na normalnym terenie to sobie daruj.
Takie skromne rady, do reszty trzeba dojść samemu. Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości