Mój problem jest następujący:
Niebawem kończy mi się umowa internetu, który posiadam w lokalnej sieci mojego miasta.
Jego żałosna prędkość 512 kb ograniczana przez innych ich klientów, przyprawia mnie to o dreszcze kiedy cokolwiek zasysam z internetu, a już nie mówiąc o zagraniu w cokolwiek multiplayer.. nie da się nic robić po południu jak masa siedzi na kompach... rano i w nocy jak wszyscy jeszcze śpią w mieście to da się jeszcze przeżyć, ale ja też chce SPAĆ!! xD

W każdym razie, przy zerwaniu umowy i "ochrzanieniu słownym" zarządzającego tą lokalną siecią otrzymałem propozycję wymiany sprzętu za 240 zł. na lepszy dzięki któremu internet będzie w stanie wyciągnąć do 2 mb bez zmiany płatności miesięcznych, lecz będzie on nadal do lokalnej sieci zaliczny, z której w końcu i inni korzystają... przecież ta prędkość tak samo może być ograniczana przez innych użytkowników jak i moje obecne 512 kb czyż nie?!
W planach też miałem pomysł przejścia w Orange Freedom 1 mb, który mi nie ograniczy żaden wredny mieszkaniec z sąsiedztwa chcący po pracy wejść na internet... mimo wszystko nic nie wiem o jakości tego łącza... jak jest z tym Orange tak naprawdę?!
Proszę o radę!!
Co lepiej? Pozostać w lokalnej sieci z 2 MB?! Czy przejść do Orange 1 MB?!
Pozdrawiam!!!