Chcię zainstalować XP-ka na dysku (WD 250GB sataII).
Odpaliłem instalkę dałem F6 (żeby zgrał stery do sata z dyskieki) wszyskko ładnie poszło.
Gdy instalator chciał rozpocząć kopiowanie plików systemowych zaczął od tych z dyskietki ze sterami od sata, ale nie mógł ich skopiować (sparwdzałem na innej dyskietce to samo, a stery od saty są ze str. MSI bo taką mam płytę). Stery od sata się nie chciały skoiować więc je pominąłem ale i tak wiedziałem, że po zakończeniu kopiowania plików sys komp nie odpali bo na dysku nie będzie sterów od saty - i tak też było.
Gdy znalazłem jeszcze inne stery do saty i chciałem rozpocząć wszyskto od nowa zaraz po uruchomienui kompa (jeszcze nic nie czyta z cd ani z fdd) wyskakuje komunikat 'Brak pliku NTLDR naciśnie Ctrl+Alt+Del w celu reseta" i ciągle to samo.
Komunikat nie pojawia się gdy ustawie botowanie drugiego dysku z windą (teraz z niego korzystam -Seagate 80 ata).
Dlaczego instalator nie może skopiować sterów sata z dyskietki (dyskietka jest na 100% dobra)???
Dlaczeko wyskakuje komunikat ' Brak pliku NTLDR..."???
Mobo: MSI KT6 Delta
ps. dysk jesty sprawny. Gdy korzystam z niego nie ma problemów. Tylko jest problem z instalką xp'ka.
Dzięki za pomoc