Bawiłem się zabardzo modyfikowaniem widnowsa i nie jest już tak fajnie, nie ma co niektórych plików i komputer strasznie muli. Chciałbym zainstalować go od nowa, jednak boję się, że po instalacji nie będę mógł uruchomić obecnego systemu, że będę mógł włączyć tylko ten jeden zainstalowany na świeżo. Moja sytuacja:
Partycja C: (37 GB) - Trzeba formatować, chcę tutaj zainstalować świeży czysty Windows XP.
Partycja D: (280 GB- wolne 20 GB) - Brak systemu, ważne pliki, dużo starych nie dających się usunąć, nie chcę tam niczego instalować.
Partycja E: (150 GB- wolne 25 GB) - Obecny system + wiele ważnych plików.
Przy uruchomieniu komputera mam pole wyboru systemu:
- Wcześniejsza wersja systemu Windows
- Windows 7
- Windows 7
- Windows 7
Zawsze klikam we wcześniejszą wersję bo tam mam swój obecny system czyli Windows XP
- Microsoft Windows XP Professional
- Windows 7
Te wszystkie windows 7 to stary system który kilka razy reinstalowałem i jakoś się to porobiło.. :[ Ale to nie jest główny problem, narazie chciałbym ustanowić stabilny system i wtedy zająć się dalszym sprzątaniem. I teraz moje najważniejsze pytanie, czy po instalacji świeżego Microsoft Windows XP Professional będę miał nadal dostęp do starego systemu Microsoft Windows XP Professional ? Bo boje się, że po instalacji wszystkie menu wyboru przestaną się pojawiać albo ten stary system zniknie i nie będę mógł już do niego wrócić.
Wiele razy udzielono mi tu skutecznej pomocy za co jestem niezmiernie wdzięczny i mam nadzieję, że w tym przypadku też mogę na Was liczyć. Proszę.