Parę dni temu kupiłem drukarkę HP LaserJet 1020. Zainstalowałem ją od razu, nie było problemów, wydrukowała się strona testowa, wydawało się OK. Jednak następnego dnia, gdy próbowałem wydrukować krótki plik Worda, drukarka odmówiła posłuszeństwa. Przeinstalowałem drukarkę i - znowu strona testowa się wydrukowała, zaraz potem udało się wydrukować jakieś pół strony mało istotnego dokumentu. Jednak następnego dnia drukarka nie działała. Identycznie jak poprzednio. Dziś rano postanowiłem powtórzyć tę procedurę, tzn. odinstalować drukarkę i zainstalować, jeszcze raz. Niestety, tym razem długo nie udawało się wydrukować strony testowej, aż do momentu, kiedy wreszcie się udało, razem z komunikatem, że "Uniwersalna drukarka USB to urządzenie Hi-Speed, które będzie działało z ograniczoną prędkością po podłączeniu go do portu innego typu. (...)Musisz zainstalować kontroler hosta USB Hi-speed". Moja płyta główna to Soltek SL-75DRV5. Z komunikatu zrozumiałem, że potrzebuję obłsugi USB 2.0. Jako, że nie znam się kompletnie, powiedzcie mi, czego właściwie potrzebuję - jakiegoś urządzenia USB (słyszałem o kartach USB potrzebnych w starszych komputerach) czy tylko sterowników? Biorąc pod uwagę wiek mojej płyty, podejrzewam, że zapewne potrzebuję karty. Jeśli tak, to bardzo bym prosił, byście mi doradzili, gdzie takie coś dostanę, no i przede wszystkim, jaki model najlepiej kupić. Jeśli nie o to chodzi, to opiszcie, o co

Tylko jednej rzeczy nie rozumiem: Jeśli urządzenie działa WOLNIEJ z powodu USB, to czemu bywa, że nie działa w ogóle? Czemu strona testowa się drukowała, jakiś tekst zaraz potem też, ale już po ponownym uruchomieniu komputera nic?