floyd5 napisał(a):Te Geniusy nie wyglądają źle, ale jak wygląda sprawa ich podłączenia? Nie potrzebują przypadkiem dwóch jacków?
Nie, satelitki są podłączane do suba, a z suba idzie jeden jack do kompa.
Generalnie ciężko znaleźć coś dobrego w przyzwoitej cenie. Niby jest dużo Creativów, Logitechów, ale to wszystko to jedno wielkie cenzura. Szczególnie pierwsza firma zeszła totalnie na psy...
Do muzy lepiej zestaw 2.0, no i jak kolega wyżej napisał - drewienko.
Z Geniusów podoba mi się ten model:
Mikou@j napisał(a):Genius SP-HF1255A 2.0 40W 159zł
Jednak jeśli godzi o tę markę to miałem okazję odsłuchać tylko zestawy 2.1. Wypadały całkiem nieźle, ale do ideału trochę brakowało.
Jak zapytasz na jakimś forum audio, o tanie głośniki 2.0 to wszyscy ci polecą
Microlaby SOLO6C. Ale w twoim wypadku będą chyba za duże, no i cena już większa. Do tego posiadają sporo bugów związanych z pilotem, które IMO je dyskwalifikują.
Ja mam takie:
Edifier R1600T-PlusNie są zbyt duże, moc trochę słaba ale spokojnie wystarczają do pokoju ~15m2. Z tyłu dwa wejścia audio, dzięki temu możesz sobie je podłączyć jednocześnie np. do TV i lapka. Dźwięk bardzo mi się podoba, taki cieplutki, z średnim i dobrze kontrolowanym basem, idealne do rocka. Tylko, że cena ciut wyższa. Ciężko mi stwierdzić, czy warto dopłacić. Dla mnie warunkiem koniecznym były dwa wejścia, dlatego Geniusy odpadały. Być może pod względem jakości dźwięku byłyby identyczne. Jedno jest pewne, zakupu absolutnie nie żałuję, dlatego z czystym sumieniem mogę je polecić.
Autor postu otrzymał pochwałę