Zakupiłem laptopka Compaq Presario F560EM, oczywiście z Vistą na pokładzie, czym predzej pozbyłem się jej na rzecz XP i tu zaczęły się schody, nie będę opisywał co i jak ale w końcu po około tygodniu szperania w sieci znalazłem sterowniki na których jako tako da się pracować (HP/Compaq nie supportuje XP). Od razu piszę, że na stronie Nvidii są jedynie sterowniki pod Viste. Sednem sprawy jest karta graficzna, która niestety nie sprawuje się zbyt dobrze, w tej chwili JEDYNE jakie znalazłem i mają obsługę 6100/430 to wersja 93.81, każda inna próba wymuszenia kończy się blue screenem. Na dzień dzisiejszy ściagałem juz mnóstwo różnych forceware ale niestety w żadnym z nich nie ma obsługi 6100/430, przynajmniej nie znalazłem, bawiłem się też modyfikowanymi z DNA, GURU3D, to również nie przyniosło rezultatów, stąd moja prośba, może ktoś z Was miał podobny problem, bądź jest w stanie wygrzebać mi jakieś nowsze/starsze sterowniki z obsługą tej grafiki od tych z numerem 93.81. Odpadają jakiekolwiek 6150SE/430, 6100/420 i tym podobne bo na wszystkich kończe z BS a nie chce mi się wierzyć, że tylko w tej jednej wersji była obsługa własnie takiego modelu na tym chipsecie.
Z góry dziękuje za pomoc.