Co do poczty - korzystasz z firefoxa i z niego będziesz mógł korzystać na ubuntu. Tak samo jak z klienta pocztowego - thunderbirda.
Więcej - http://ubuntu.pl/
Skorzystaj z instruktażu - start z ubuntu.
kahoona napisał(a):Po pierwsze:
1. Na stronie producenta:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/homeLenovo.do?country=pl
Przy 'OR" wybierasz z listy : Notebooks and handhelds
z następnej: Thinkpad 600
- a później : z listy TYPE - 2645
System operacyjny - windows 98.
Potwierdzasz - po wyświetleniu krótkiej listy klikasz z LEWEJ strony napis 'Downloads and drivers'
2. Z listy pobierasz:
Configuration utility for Windows 95, 98, 98SE, Me, 2000, XP - ThinkPad
Video driver III for Windows 95/98/Me - ThinkPad 380, 385, 560X/Z, 600
Monitor File for Windows 98, Me, 2000, XP - ThinkPad General
kahoona napisał(a):Pobrać wskazane przeze mnie sterowniki. Po pobraniu - uruchomić. To są pliki .exe - ich zadaniem jest WYPAKOWANIE właściwych sterowników do określonego katalogu.
Po rozpakowaniu właściwych plików:
1. dla sterowników płyty głównej : START-uruchom / wpisać lokalizację, do której rozpakowały się pliki (np. C:\Drivers\Setup.exe) i postępować zgodnie z poleceniami programu.
2. Dla sterowników grafiki: (tu z głowy - ostatni raz zgrzeszyłem w98 kilka lata temu)
wejdź do panelu sterowania/aplet "ekran" (lub monitor - nie pomnę...)/Ustawienia / zaawansowane/Karta/zmień - pojawi się kreator aktualizacji sterowników : musisz wybrać "Z dysku" i wpisać (lub odnaleźć) C:\DRIVERS\W9X\DISPLAY. Kliknij OK - windows powinien zidentyfikować kartę jako "NeoMagic MagicGraph 128XD". Potwierdź, po skopiowaniu plików - potwierdź zakończenie.
3. Dla sterowników monitora: Prawy przycisk na ekranie/właściwości/zaawansowane/monitor - zmień i jak wyżej, wskaż lokalizację C:\Drivers\WIN\MONITOR\WIN98, a z tej lokalizacji PLIK ibmtplcd.inf. Wybierz RODZAJ swojego ekranu i potwierdź.
baryła napisał(a):jak byś mi podał link na excela i worda dla windows 98 SE.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości