Też miałem problem z z najnowszym flashem 11.5 z tym , że ja używam FF głównie ale na chrome też zauważyłem że mi ścina czasami na youtube a na FF też mulił na początku. Trochę pogooglowałem i moim zdaniem możesz zrobić kilka rzeczy. Nie wiem czy te wszystkie opcje będą takie same we wbudowanym flashu chrome ale odpalasz jakiś filmik np. na youtube PPM (prawy przycisk myszy) "Ustawienia" spróbuj włącz/wyłącz przyśpieszenie sprzętowe, w tych samych ustawieniach "Magazyn lokalny" zwiększasz ze 100KB na nieograniczone. PPM "Ustawienia globalne" lub wchodzisz na stronę http://www.macromedia.com/support/documentation/pl/flashplayer/help/settings_manager.html (w FF zauważyłem że PPM Ustawienia Globalne nie przenosi na tą stronę, trzeba wejść przez link ale w Chrome działa) > Panel Globalne ustawienia przechowywania > Zakładka "Globalne ustawienia przechowywania dla witryn nieodwiedzonych" zwiększasz na nieograniczone (to nie są obrazki na stronie tylko manager flasha

) , w zakładce "Ustawienia przechowywania dla witryn odwiedzonych" też zwiększasz na nieograniczone a tam pod spodem jak są jakieś witryny z limitem 100 KB tym domyślnym to możesz je usunąć żeby też miały nieograniczone.
U mnie właściwie to pomogło na ścinanie filmów na YT, przyśpieszenie mam włączone ale jak to nie pomoże, możesz zainstalować flasha ze strony adobe i korzystać z niego zamiast wbudowanego (choć u mnie to ten ze strony sprawia pewien problem którego nie ma w chrome choć na YT od początku działał dobrze) i zrobić z nim to samo co powyżej, jakbyś chciał z niego korzystać po instalacji wpisujesz w pasek chrome about:plugins i tam będziesz miał dwie wtyczki flasha to tą z chrome po prostu wyłączasz. Jakbyś zainstalował wtyczkę ze strony adobe to możesz z nią zrobić jeszcze jedną rzecz. Od jakiegoś czasu jest we flash player tzw. Protected Mode to tzw. funkcja sandbox dla flasha chroniąca przed szkodliwym oprogramowaniem ale ponoć też może być rozwiązaniem na ścinanie flash z tego co wyczytałem, tylko nie wiem czy korzysta z niej tylko FF czy inne przeglądarki też ale chyba tylko FF. Jak ją usunąć "W przypadku systemów 32bitowych edytujesz plik
C:\Windows\System32\Macromed\Flash\mms dodając na końcu linię
ProtectedMode=0". Otwierasz plik np. notatnikiem i wklejasz pod ostatnią linijką to co napisane i zapisujesz. (ja mam XP i ta ścieżka jest ok, nie wiem jak jest w innych systemach) Widziałem jeszcze jedną radę co do Chrome, jakieś ustawienia flasha ale nie pamiętam u mnie to zwiększenie pojemności dla stron rozwiązało sprawę i na jednej stronie wyczytałem że jak masz np. też FF i flasha ze strony adobe to w pluginach Chrome jedną można wyłączyć ale nie wiem czy to ma istotne znaczenie.