Ja to już czytałam

I właśnie dlatego jestem przerażona koniecznością
ponownego odpalania programu grożącego mi rozwaleniem systemu

Nie mam w domu żadnych płyt instalacyjnych...
Aczkolwiek właśnie odkryłam, że nie działa mi już Office ani drukarka, w związku z czym w sumie już niewiele ryzykuję, i tak pracować nie mogę...
Dodano Dzisiaj, 13:13:Mam problem: zniknęło 80% programów w menu programy. Zniknęły też na pasku na dole wszystkie ikony po prawej stronie np. avasta. Została tylko klawiatura i PL. W menu startowym w dziale autostart jest też kompletnie pusto.
Jak mogę w tej sytuacji sprawdzić czy antywirus jest włączony?
Dodano Dzisiaj, 14:07:HELP!
combofix stanął na procesie 6a i stoi... po 20 minutach ruszyłam delikatnie myszą by zobaczyć czy wisi komputer - ale wygląda na to że nie... w samym oknie combofixa miga _ ("podkreślnik")...
CO MAM ZROBIĆ? Reset? Wyłączyć samego combofixa? uruchomić go ponownie?
proszę o pilną odpowiedź, przyszłam do Rodziców by skorzystać z ich komputera, ale nie mogę tu długo siedzieć... spróbuję jeszcze odpalić popsutego laptopa, ale szanse że z niego połączę się z netem szacuję bardzo nisko, tam też jest system do reinstalacji...
(avasta i ad-aware i firewalla wyłączyłam, mam nadzieję, że wywaliłam też wszystkie emulatory, ale nie jestem pewna, bo tak jak pisałam - nie mam ich w ogóle w menu programy...)
Dodano Dzisiaj, 16:13:Musiałam wrócić do domu. Komputer wisiał na procesie 6a. Zacisnęłam szczęki i spróbowałam wyłączyć combofixa (krzyżykiem). Zadał pytanie czy ma się zamknąć w trybie wsadowym, odpowiedzi w zasadzie nie musiałam znać, bo i tak mi klawiatura nie działała. Reset. Włączył się chkdsk, pobawił się dyskiem c. Skończył, wywalił jakieś PUSTE okienko, mogłam tylko kliknąć OK.
Pojawił się komunikat, że udało się odzyskać wpisy w rejestrach.
Pojawił się komunikat, że jakaś aplikacja mająca w nazwie dualcore nie uruchomiła się, bo brakuje jakiegoś elementu i że ponowna instalacja tej aplikacji powinna pomóc (w tym momencie przypomniało mi się, że już ten komunikat w ciągu kilku ostatnich dni widziałam, czyli to NIE jest efekt dzisiejszego działania combofixem).
Uruchomiłam ponownie combofixa, zażądał ponownego wyłączenia avasta - wyłączyłam. Chciał się zaktualizować - OK. Uruchomił się ponownie i znów się zaktualizował - no trudno. Uruchomił się ponownie i tym razem doszedł do końca, wywalając log: http://wklej.org/id/301207/
Stan komputera - bez zmian w stosunku do ostatniego wpisu, nadal nie mam w menu programy prawie nic i prawie żadnych ikon na pasku. Office i playery nie działają.
Laptopa uruchomiłam na chwilę, oczywiście nie połączył się z siecią, po czym zdechł i już nie chce współpracować w ogóle. Więc nie mam możliwości zrobienia czegoś szybko na innym komputerze.
Odnoszę wrażenie, że komputery sugerują mi, że powinnam się zająć jakąś babską robotą (pranie, sprzątanie?), a nie siedzieć i klepać w klawiaturę...
Kończę, zanim padniecie od tych zwierzeń. Jeśli komuś uda się naprawić mój komputer bez reinstalacji systemu - będę pod wielkim wrażeniem i przepełniona dozgonną wdzięcznością...