słuchawka kupiona w jednym ze sklepów internetowych - w związku z problemem była wysyłana na gwarancję - tam stwierdzono że wszystko działa.
Słuchawka po powrocie zupełnie jak przed jej wysłaniem jest niewykrywalna. Próba wykrycia podjęta na kilkunastu różnych telefonach które obsługują jej standard.
Instrukcja mówi tak:
1- Naciśnij i przytrzymaj przycisk włączania do momentu aż dioda zaświeci się na niebiesko i czerwono
Od razy przy tym punkcie pojawia się problem bo słuchawka owszem zapala się w takich kolorach ale na 1-2sekundy i zaczyna migać tylko niebieskim kolorem.
Miganie nie tak jak powinno wydaje mi się że jest związane z jej przejściem w jakiś tam bliżej nie znany stan niegotowości do wykrycia.
Myślałem że może jest już z czymś sparowana i dlatego nie chce przyjąć innych urządzeń, ale doczytałem w instrukcji że to nie ma wpływu, bo żeby nawiązać połączenie z innym telefonem wystarczy że tamten sparowany wcześniej nie będzie w zasięgu słuchawki.
Wyłączana i włączana milion razy, ładowana do pełna dla pewności też.
Słuchawka znalazła się w takim razie między młotem a kowadłem. Pytanie to czy pozostaje już tylko opuścić młot??