gdy odpalam kompa on włącza się i słychać że pracuje ale monitor nie włącza się. Komputer na nic nie reaguje. Dopiero gdy pare razy zrestaruje go i wyłącze od zasilania i zaraz potem włącze komputer rusza dalej aż do momentu ładaowania się systemu i następuje "zwis". Pojawia się niebieski ekran z napisami typu żebym skontaktowal sie z dostawcą sprzętu że nowe urządzenia mogą być niepoprawnie zainstalowane że coś może być uszkodzone. Taki zwis pojawia się w losowym momencie np. gdzy wybieram użytkownika przy logowaniu się lub już w Windowsie gdy wpracuje na jakimś programie. Gdy jednak już uda sie włączyć go i sie nie zawiesi moge na nim pracować normalnie nawet przez kilka godzin.
Na początku myślałem że to dysk bo stało się to po tym jak byłem u brata z dyskiem (u niego wszystko działało dobrze) i potem włożyłem go do swojego komputera i wtedy zaczął się tak dziwnie zachowywać. W pierwszym momencie nie chciał się w ogóle włączyć - było widać tylko pulsującą czerwoną lampkę (ta od dysku chyba).
Sprawdziłem dysk różnymi programami diagnostycznymi (w tym programem od producenta - Seagate), sprawdziłem kości pamięci i także nic nie wykryło.
Prosiłbym o poradę co z tym zrobić i z góry dziękuję za posty.