Jezus Maryja dziekuje

uratowaliscie mnie a i jeszte taki maly off top

Chce kupic W7 Professional 64 bity OEM i teraz tak:
1. Jeżeli zainstaluje go na starym dysku tamten walnie i bede chcial go zainstalowac na nowym to da sie ?? system OEM sie przypisuje do dysku czy do płyty głownej ????
2. Microsoft zrobil tak ze wersje OEM nie mozna (wedlug licencji) instalowac na komputerach skladanych na uzytek wlasny tylko tam dla firm czy cos takiego i trzeba kupic wersje box i teraz pytanko czy jak go kupie to to bedzie nie zgodne z prawem ?? no bo oryginala bede miec wiec chyba nie bede piratem ??? ( kiedys piracilem co sie dalo i se pomyslalem ile ci ludzie wlozyli w to roboty a ja pirace to se powiedzialem ze koniec z tym

) glupio namieszali z ta wersja OEM ;/
3. Chce kupic Professionala i tu kolejna zagadka

bo z tego co wiem to Home Premium nie ma zgodnosci z trybem XP a ja kocham Diablo 2 i jak go nie bede mogl odpalic to sie pochlastam i wywale kompa przez okno poprostu

Z góry dziekuje serdecznie

Pozdrawiam
Dodano Dzisiaj, 23:10:KaRi napisał(a):Tylko zdajesz sobie sprawę z Seagate? Bo z gwarancją u nich to ja bym do czynienia mieć nie chciał jednak...

\
Wezme jednak tego WD ale to w przyszlym miesiacu dopiero ukulam te 20 zl bo jak mam sie meczyc pozniej z tym seageatem to faktycznie nie warto se nerwy szarpac

Dlatego sie wyzej pytalem czy jak zainstaluje narazie w7 na starym dysku i on mi strzeli to czy bede go mogl pacnąć na nowy ??

ASUS M4A88T/USB3 | AMD Phenom II x4 955 BE 3.2GHz | Kingston 4 Gb 1333MHz | MSI Radeon HD 6850 1GB DDR5 256bit Cyclone Power Edition | Maxtor 320 GB | Chieftec (CTG-500-80P) 500W | LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NS50 bulk black | SilentiumPC Brutus | Windows 7 Ultimate x64