Witam. Mam pewien problem. Otóż zakupiłem na Allegro używany procesor Intel Core 2 Duo E8400. Wczesniej miałem słaby, Intel Celeron D 347. Wziąłem się zatem za wymienienie procesora. Włożyłem procesor, nałożyłem pastę termoprzewodzącą, jednak po uruchomieniu komputera, monitor nie reaguje, a gdy przełożyłem znowu stary procesor, system włącza się bez żadnych problemów. Teraz pytanie do was. Czy to wina zasilacza? Mam Modecom 350W. Jestem totalnym laikiem w tych sprawach. Patrzyłem wczesniej czy ten procesor jest zgodny z moją płytą główną - jest zgodny. Procesor, który teraz zakupiłem, ma niby mniejszą pobieralnosc prądu, kiedy Core 2 Duo ma 65W, mój stary ma 75W. Nie wiem, w czym jest problem. Wersja biosu jest zaktualizowana do 1.1, tak, jak potrzebuje procesor. Moja płyta główna to: JWT-945GC-A2
Wiem, jest stara, jednak nowy procesor powinien działać bez problemu. Nie wykluczam uszkodzonego procesora. Proszę o pomoc w tym temacie. To mój pierwszy post i jesli napisałem cos źle lub dałem do złej kategorii, proszę o przeniesienie.