Otóż ... Głośniki PADŁY !
W niedzielę- czyli ostatni dzień ich żywotu- dwa razy zdarzyło mi się krótkie wariactwo ze strony głośników (dźwięk mocno zniekształcony i bardzo cichy) Tylko po to, aby pod wieczór całkowicie się wyłączyły!
Nie reagują na nic... Zmieniałem kontakty elektryczne, podłączałem i odłączałem wszystkie kabelki po 5-6 razy i nic! Żadnej reakcji, po prostu nie włączają się. Wszystko wygląda na to że to wina zasilacza od creative'a... No i że głośniczki się ... sfajczyły ! Mam jeszcze małą nadzieję że poradzicie mi jak to naprawić domowym sposobem, bo może chodzi o coś innego ?
Zabrać je do serwisu... łatwo mówić. Na stronie producenta jest napisane, że ten zestaw ma mieć 2 lata gwarancji, natomiast na mojej karcie gwarancyjnej od zestawu komputerowego klepnięte jak byk jest, że mają gwarancję tylko na rok - czyli już sobie mogę pomarzyć o gwarancji .
Głośniki były w wersji BOX, ale w środku nie ma żadnej karty gwarancyjnej.
Co mam robić ? I gdzie ewentualnie mogę wymienić zasilacz do tych głośników ?
Czy będzie do nich pasować zasilacz o tych samych parametrach, ale nie ze stajni creative'a ?
Pozdrawiam !
PS. Pilot standardowo zaczął się chrzanić po roku (samoprzygłaśnianie się i wyciszanie) Straciłem zaufania do Creative'a