Spędzam przed kompem dosyć czasu lubię sobie pograć, czytam też trochę o podzespołach ale ciężko tak coś zrozumieć bez krzty wyjaśnienia. Trzeba też wiedzieć jaki komp sobie złożyć na kilka lat żeby pograć w najnowsze tytuły a jak pójdę do sklepu komputerowego to kto wie jaki kit mi wcisną. Chciałbym też dosyć wiedzieć o kompie bo na dzisiejsze czasy można w taki sposób pracować.
Mam pytanie odnośnie raczej konkretnego poradnika/książki związanego z anatomią pc no właśnie np. jak ta książka pt. "Anatomia Pc" Piotr Metzger najnowsze jest wydanie XI ale jest ono z 2007 roku jak wiadomo technologia nie tylko i z roku na rok się zmienia bo nawet trochę szybciej, więc czy znacie jakieś godne polecenia "aktualne" poradniki/książki na ten temat?
Ogólnie chciałbym też wiedzieć jak np. podkręcać sobie podzespoły komputerowe bo wciąż gdzieś czytam, że ludzie w takie rzeczy się bawią aby sobie po swojemu kompa ulepszyć. Są teraz takie czasy, że na kompie się powinno znać, a niestety ja wiem mało nawet bardzo.
Wkurza mnie to trochę, bo szkołę skończyłem i nic się nie nauczyłem o kompie, taka edukacja

Oczywiście już nie mówię tu o nie wiadomo jakim hackowaniu czy innych rzeczach jak z filmu

Szukałem po necie różnych ofert pracy i są takie które przyjmują nawet ze średnim wykształceniem jak np. serwisant komputerowy, ale wymagana jest oczywiście znajomość komputera od deski do deski, coś o rynku IT itd.
Nie wiem czy jest jakaś możliwość nauczenia się tego na własną rękę ale sądzę że większość ludzi tak właśnie do tego doszła.
Chyba że dobrym rozwiązaniem byłoby też za kumplować się z jakimś znawcą i od niego czerpać wiedzę, choć niestety wśród znajomych to mam raczej samych imprezowiczów nie znających się na kompie po za znajomością Facebooka

Jeśli będzie wam się wgl chciało czytać moje chore problemy to wielkie dzięki i czekam na informacje.