U siebie na komputerze wykryłem wirusa W95.cih (Czarnobyla). Jest to odmiana, która do każdego pliku *.exe dopisuje swój kod, dzięki czemu któregośtam dna miesiąca przy włączonym zarażonym programie wirus jest aktywny i robi szkody.
Mój problem:
Otóż wirus dopisuje swój kod do plików exe, nawet jeśli uruchomię taki zarażony plik, to wirus nie jest aktywny ( Nie działa

Lecz niestety, większości zarażonych plików (Czyli prawie wszystkich aplikacji) nie mogę uruchomić!.
Albo mi blokuje plik (Był już opisany podobny problem z instalacją bitcometa) że plik został zmodyfikowany i że ze względów bezpieczeństwa program się nie uruchomi, albo po prostu program wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego zamknięcie...
Co mam zrobić aby usunąć tego wirusa??
Próbowałem już wszystkiego. W szczepionce Symanteca pisało, że ciha nie mam (No tak, jest jego wiele odmian... Ta jest jakaś dziwna...).
Próbowałem programu kill_cih.exe, usunął mi ciha podobno ze wszystkich plików, ale on dalej dopisuje swój kod, przez co aplikacje nie działają!
Co mam zrobić??
Jak go usunąć??
Proszę o wyczerpujące wypowiedzi.
Z góry dziękuję.
[ Dodano: Dzisiaj o 15:28 ]
Loga mogę wam dać, ale sam go przestudioałem (a na kompach znam się bardzo dobrze) i wszystko jest w jak najlepszym porządku!