Tak, wiem że już ten temat był poruszany w necie wiele razy, nawet na tym forum, ale w koncu nie znalazlem dokladnej recpty na ten problem... błąd "błąd kontroli CRC. Plik xxx nie odpowiada plikowi w pliku cab instalatora. nosnik, z którego jest uruchamiany instalator moze być uszkodzony. Skontaktuj się z dostawcą programu" pojawia sie w momencie instalacji, mialem z nim problem tylko w instalacji jednej gry (sims 3) gra jest ściągnięta z neta, vista oryginalna, instalowane na nowym laptopie, wiec nie sadze zeby było coś uszkodzone. Błąd zaczyna się w ok 1/4 instalacji przy instalacji pliku który ma ok. 1 GB, pozniej juz postępuje z innymi plikami o mniejszej wadze. Próbowałem ignorować(bo mam taką opcje) plik przy którym następował ów błąd ale przy zrzucaniu z 'płyty' tych plików po instalacji gra nie uruchamiała się(występowały jakies błędy), próbowalem juz to zrzucic normalnie na dysk powerISO(bo plik jest zapisany w ISO) ale dalej występuje ten błąd, próbowałem również przeskanować plik poprzez 'copy it anyway' ale nic niestety nie wykrywał. Dla przypomnienia, system: Vista. Dziękuje za jakiekolwiek wskazówki
pozdrawiam