NO to pomożemy... Skoro ktoś ma bana zasłużył sobie... Wystarczy, że wyślesz świadectwa działalności zbanowanego usera do ISP i do niego także z adnotacją, że sprawę zgłaszasz w odpowiednie miejsce.
Przyznam się, że tu na forum także były przypadki, że koleś myślał, że jeśli ma NEO, nic mu nie jesteśmy w stanie zrobić... I TU SIĘ MYLIŁ...
Miałem przypadek, że kolo (rejon Warszawski) uważał się za "nieuchwytnego". Zdziwił się, jak dostał @ ode mnie z "załącznikami" jego twórczości. O dziwo zaczął przepraszać, że się zmieni, abym nie interweniował, lecz było za późno. @ wysłałem także znajomemu kierownikowi oddziału TP w W-wie i także osobiście wysłał "komitet powitalny" do gościa do domciu.
Inny user był lepszy od poprzednika, gdyż miał stałe IP, więc wysłanie @ jego "twórczości" i telefoniczne załatwienie sprawy z usługodawcą skutecznie załatwiło sprawę
Jeszcze inny ukrywając swoje IP został namierzony. I także "na kolanach" przepraszał za swoje czyny. Na nic się zdały prośby i błagania. @ wysłano do ISP i oczekuję teraz odpowiedzi.
Pewnie pomyślicie, że nic im nie zrobili, że nawet jak wysyłasz @ do abuse (mail w sprawie nadużyć) nic się nie wskóra, jednak często starania są uwiecznione sukcesem.