Witam,doznalem dzis rano zdziwienia kiedy właczylem komputer a tu czarne tło i mruga mi: digital/analog na zmiane... mam monitor lcd z cyfrowym wyjsciem wiec pomyslalem ze cos jest nie tak z nim skoro nie chce sie właczyc....odkrecilem obudowe komputera przeczyscilem calosc i wlaczylem ponownie...monitor znow chwile szukal sygnalu cyfrowego z grafy/geforce 7950gx2 1GB ddr3/ ale znalazl po dluzszym zastanowieniu i komp mi chodzil cale 5 minut po czym znow ekran zgasl i zaczelo mrugac wyszukiwanie sygnalu...No to zamontowalem stary ekran CRT z myslą ze to wina monitora tzn ze cos sie nawala z jego sygnalem do kompa ale niestety CRT ktory byl na chodzie tak samo gasnal i sie wlaczal w ogóle bez obrazu...Zrobilem formata i komp bez sterow do grafy sie podnosi no ale tak sie nie da nic robic ...bo wszystko smuzy i chodzi wolno jak pasztet...zaraz po zainstalwaniu sterow: probowalem te co zawsze z oryginalnej plytki a takze najnowsze jakie tylko mogą podejsc do geforce 7950gx2 dzieje sie to samo,komp sie ponownie uruchamia zeby je wczytac i ekran zaczyna wariowac jakies ciemne plamy i pojawiają sie co chwileczke takie niewyrazne krateczki ale calosc jest czarna i ani mysli o pokazaniu pulpitu...wchodzą w awaryjny i usuwajac stery wszystko uruchamia sie pozniej normalnie ...a zapomnialem dodac ze zaraz po zainstalowaniu systemu z wgranymi juz sterami pojawil sie bluescreen z napisem nv4_disp jakis bład zapetlenia na tym driverze.... na innych forach mowią ze to wina pamieci na karcie bo sie musialy nadpalic i karte jedynie moge dac w kosz...i tu moje pytanie do Was drodzy forumowicze...czy rzeczywiscie karta sie spalila i na niej juz nic nie porobie ....poza trybem bez sterow i pasuje pewnie kupić nową ....Prosze o potwierdzenie bądz jakies pomysly zeby to sie właczylo..bo juz i tak w sumie spisalem grafe na straty i licze sie jutro z wydatkiem z 400-500zl na nowa ...jesli potwierdzcie moje obawy co do spalnych pamieci tylko pytanie czy wtedy w ogole bym widzial obraz ? ktory wlasnie widze pisząc tą wiadomosc....to jaką karte mi radzicie ktora by sobie poradzila z praktycznie calodobowym chodzniem kompa...zeby sie znow cos nie spalilo ...
Dodam jeszcze ze kiedy zainstaluje drivery do grafy i komp nie wstaje z nimi w ogóle to podczas wchodzenia w awaryjny aby je usunąć natknąlem sie w zakladzce menadzera urzadzen na takie cos przy grafice;
cos ze konflikt powodowany jest przez:
Zakres We/Wy 03B0 - 03BB używane przez:
Mostek (bridge) standardu PCI do PCI-do-PCI
Zakres We/Wy 03C0 - 03DF używane przez:
Zakres pamięci 000A0000 - 000BFFFF używane przez: