Witam

Dzisiaj przyjechał do mnie procek po servisie

No noweczka to to nie była, powiedziano mi ze se stanów magazynowych czy cos, ale dostałem 3 lata gwarancji jak to na BOX'a przystało... No i szczesliwy wrocilem do domu..

Radosc skonczyła sie w momencie przycisniecia przycisku POWER na obudowie

Komputer zamiast odpalic sie normalnie tak jak trzeba, wydawał jeden długi dzwiek, czyli ewidentnie pamiec..

Wyciagłem jedna kosc i komputer wystartował, wyłaczyłem zamieniłem kosci i tez ok..

..No, postanowilem puscic to w dual (czyli tak jak bylo a nie chciało sie właczyc) i o dziwo wstał...

To juz drugi raz jak tak sie stało, kiedys jakies 2-3 miesiace temu tez tak miałem, identyczny przypadek

I teraz pytanie nr 1: Czy cos nie tak jest z tymi pamieciami ? I jeszcze jest jedna dziwna sprawa, bo odpalam sobie CPU-Z v1.41 i w zakladce Memory zobaczyłem ze przy Frequency mam 368 MHz zamiast 400 MHz co daje efektywne 737 MHz zamiast 800 MHz. No i przy FSB:DRAM jest napisane CPU/6 no a powinno byc CPU/5, bo w BIOS mam ustawiony dzielnik pamieci 400 MHz. Jak zrobic zeby bylo 800 MHz na pamieciach ?
No i teraz sparwa nr 2, mianowicie temperatura procesora ktora po 30 minutach obciazenia wynosi 63'C

!!!
Zreszta tu macie screen z temperatura i napieciami pod obciazeniem:
Aktualna konfiguracja sprzetowa to:
AMD Athlon 64 X2 4200+ EE@2.2 GHz + Arctic Cooling Freezer 64 Pro
DFI LanParty UT nF590 SLi M2/G
PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4-4-4-12 CR2
GeForce 8800 GTS EVGA 320MB 513@1600MHz (standardowe zegary)
2x Seagate 160 GB Barracuda 7200.10 powered by RAID0
Hiper HPU-4M580 580W
No to chyba wszystko i z gory dzieki za pomoc