nekramakir napisał(a):dzieki , a i tak wstyd mi ze sam do tego nie doszedlem.no, a czy da sie zrobic tak ze ten zegarek nie bedzie po prostu caly czas na wierzchu?? no i jeszcze jedno jak dozucic pluginy ktore sciagnalem do tej listy. skopiowalem pliki pluginow do listy pluginow w program files i reststart i nic nie bylo zatem co jest nie tak.
Co do pluginów... Możesz dorzucać ich ile chcesz i jakie chcesz... Tylko jedno ALE... Jeśli wybrałeś już jakiś temat i go masz, wtedy dodajesz plugin do tematu, który chcesz mieć. Następnie musisz zapisać temat ponownie, poniważ przy zmianie na jakiś inny utracisz te pluginy (ich ustawienia).... Zresztą program się Ciebie pyta, czy chcesz zapisac przy zmianie tematu.
nekramakir napisał(a):aha no i jeszcze tak na pocieszenie bo widze ze ostatnio masz jakis skopany humor po tym calym twoim pomaganiu i braku checi szukania przez userow.
Właśnie o to chodzi.... Gdy byłem tu pierwszy raz, widziałem ilu userów ma wg mnie "banalne problemy" i aż mi głupio się robiło jak widziałem odpowiedź usera na problem np. wieszania się systemu, że musi zrobić format i będzie OK. Nie tędy droga. Następnym krokiem chciałem przekazać moją wiedzę dla Was wszystkich.... Więc zacząłem pisać... Ale trafia mnie, jak widzę te same problemy, które opisywałem. Pojawiają się identyczne posty, w których tłumaczyłem co i jak robić... A że userom się nie chce czytać i szukać to już jest po prostu lenistwo! A tego to nie nawidzę!!!
nekramakir napisał(a):mi sie wydaje ze ty jednak tak czy siak lubisz to robic(odwalac cala ta czarna robote), moge sie mylic, to tylko moje zdanie a lista twoich 262 pochwal powinna cie przekonywac do tego ze jednak jest sens. a lenie jak byly tak beda i nic na to nie porazdzisz.
A żebyś wiedział, że lubię pomagać! Tylko niech userzy wpierw szukają (już nie mówię o
www.google.pl) tylko o szukajkę, aby sami próbowali znaleźć rozwiązanie! No i niech myślą trochę! Nie chcę tu nikogo obrażać, ale na GG i Tlena czasami mam takie kwiatki, że głowa mała.... A co do moich punkcików! Mogę je oddać komukolwiek, bo mi nie są potrzebne do szczęścia! Może mi nawet Admin je wykasować!!!! Mi na nich nie zależy!
Liczy się nie ilość punktów, ale dobrze podane rozwiązanie problemu, który user sam poprawi! Liczy się inwencja USERA! To przecież ON ma problem, z którym nie może sobie poradzić! A My jesteśmy po to, aby ten problem rozwiązać:
1) Jak najprościej
2) jak najmniejszym nakładem pracy
3) Przez podanie "gotowca".
Ale ten "gotowiec" powinien być tak napisany, aby USER sam pomyślał jak zrobić, gdzie kliknąć! Np. Wejdź do managera urządzeń w Panelu sterowania, a nie podając mu: kliknij menu start, potem Panel sterowania... potem ikonka SYSTEM, potem Właściwości itp...
Zgadza się co do leni.. Ale można ich "zmobilizować" aby nimi nie byli, tylko jaki jest skutek? (To pytanie retoryczne)...
Autor postu otrzymał pochwałę