Mam pytanie dotyczące adresu IP:
Czy po adresie IP można ustalić dane osobowe ? (adres zamieszkania, itp). Jeśli tak, to jak ktoś ma zmienne IP to też może ustalić ?

Reveler napisał(a):matiz spytaj sie fluida on to wie najlepiej
 bo mam kolege za dostawce neta
 bo mam kolege za dostawce neta 

Bo np załóżmy że chciałbym założyć dwa takie same "konta" na jednym serwerze (tzn, nie wiem czy serwer to dobre słowo, no ale załóżmy że chodzi mi o pewne forum) i właśnie nie wiem czy jak mam zmienne IP to może się dowiedzieć że to ta sama osoba (żeby była jasność - chodzi mi o to że zakładam z jednego kompa dwa "konta" na forum) ?
 Bo np załóżmy że chciałbym założyć dwa takie same "konta" na jednym serwerze (tzn, nie wiem czy serwer to dobre słowo, no ale załóżmy że chodzi mi o pewne forum) i właśnie nie wiem czy jak mam zmienne IP to może się dowiedzieć że to ta sama osoba (żeby była jasność - chodzi mi o to że zakładam z jednego kompa dwa "konta" na forum) ? 

Wariat napisał(a):na tym forum lepiej tego nie próbuj

detektyw napisał(a):o mozesz ustalić dostawce neta
Wariat napisał(a):można...
krisu napisał(a):mozna
oles2103 napisał(a):ja równiez mówie ze mozna
Wariat napisał(a):można się dowiedzieć
stary* napisał(a):mozna, mozna, mozna...

To póki admin lub mod nie dostanie cynka aby sprawdził oba adresy IP to nie ma bata, dobrze mówie ?
  To póki admin lub mod nie dostanie cynka aby sprawdził oba adresy IP to nie ma bata, dobrze mówie ?
 Nie mogę powiedzieć dokładnie o co mi chodzi, więc jako przykład wybrałem sobie forum
  Nie mogę powiedzieć dokładnie o co mi chodzi, więc jako przykład wybrałem sobie forum 

matiz napisał(a):więc jakbym założył dwa konta na forum to nikt by się nie skapnął, no nie ?
Forum to jest tylko przykład, nie myślcie że coś kombinuje
Ostrzeżeń: 3

detektyw napisał(a):każdy kto ma neo ma zakres pewnien w którym zmienia się ip.

Lukesh napisał(a):matiz napisał(a):więc jakbym założył dwa konta na forum to nikt by się nie skapnął, no nie ?Forum to jest tylko przykład, nie myślcie że coś kombinujeOstrzeżeń: 3
no nie wiem...
I tak po pewnym czasie władza kapnelaby sie ze to Ty ( w neo kazdy ma pewien zakres IP !)i dostalbys bana... tyyyle osob codziennie wylatuje za posiadanie kilku kont

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości