Pozdro.
tadek49 napisał(a):chciałem przeinstalować na Windows XP Professional
Z tym laptopem jest troche inaczej niż ze sprzętem, który do tej pory miałem. Jest z nim kilka problemów. Pierwszy z nich to ten że w tej wersji Linuxa nie ma mozliwości widokowej, czyli używasz go jak w dos'ie - komendy na czarnym tle i te sprawy. Ja osobiście zmieniłem system operacyjny na XP ale okupiłem to kilkoma godzinami czytania i informatycznej zabawy. Więc tak: Najpierw nie wykryje ci dysku twardego i nie da rady wgrac XP. Musisz sciągnąć z neta program nLite i zmodyfikowac płytke na, której masz Windowsa, dopiero wtedy odpali. Jak wgrasz Win'a musisz zmienic bios'a bo Acer przyznał że jest felerny. Następnie wgrywasz sterowniki ale nie z płyty tylko te ze strony Acera. I na koniec: po tych zabiegach nie działał mi dźwięk. ustawił mi go dopiero zawodowy informatyk. Nie zainstalowałem jeszce bluetooth'a więc nie wiem jak działa. Poza tym wszystko jest oki. jest to dobry komputer ale żeby go skonfigurować trzeba czasu i chęci. Nie odradzam ale i nie namawiam. To twoja decyzjai Twoje ryzyko.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości