Robert napisał(a):To nie jest to źródło ,a synchronizacja dla 6mbit to 7456.
napisałem, że znalazłem SWOJE źródło ;]
Robert napisał(a):poobserwuj widełki gdzie na synchronizacji 17 000 przy SNR bliskim 6 jest koło 13.5megabita. Ponadto nieraz centralka łapie błęda i przestawia synchro z np 7456 na 6144 i wtedy nie ma 6mbit ,a tylko 5.
Robert najpierw synchronizacja, której nie rozumiesz, teraz SNR. Podpierasz się dziwnymi argumentami - a problem dotyczy Twoich przeliczeń, które mogą wprowadzić kogoś w błąd. Najgorsze jest to, że Ty sie upierasz przy swoim "wzorze".
Nie potrafisz wyliczać jednostek, a teraz twierdzisz, że Twój własny wzór uwzględnia synchronizację (?) i SNR (???? ).
Przyznaj się do błędu albo odpowiednio przedstaw źródła/dowody Twoich wcześniejszych wyliczeń.
Prawda jest taka, że ciężko zmierzyć rzeczywistą prędkość łącza. Ale jak już masz jakąś wartość - to trzeba umieć to przeliczać.
Analogia:Jeśli jadę samochodem i mam na liczniku 120 km/h to jadę 120 km/h czy (jak według Ciebie) 100 km/h bo wiatr wieje (synchronizacja) i jadę pod górkę (SNR) ?
Jeśli na speedteście masz 12 446 kb to jest to 12.15 mb - nie zaniżaj swoim wzorem wyników do 9.7 mb. Ty uzyskujesz transfer około 9-10 mb/s czyli 1.1 - 1.25 MB/s czy może zdarza Ci się transfer 1.5 MB/s ? ;]
W ogóle trzeba zweryfikować każde Twoje zdanie, bo jak teraz czytam to widzę kolejną bzdurę:
Robert napisał(a):SYNCHRONIZACJA TO NIE SĄ CZYSTE MEGABITY ŁOSIU.
a jeśli synchronizacja łącza to nie jest czyste megabity to wyjaśnij mi - łosiowi - co to jest dodatkowo ? bo według mnie synchronizacja to w 100 % megabity (tak jak wcześniej napisałem - synchronizacja łącza to informacje) ;]
Reasumując: Robert piszesz jakieś głupoty oraz stosujesz terminy, których nie rozumiesz. Musisz się jeszcze troszkę pouczyć ... i spokornieć ;]