Ustawiłem C jako dysk logiczny
Teraz tylko odpal instalkę winXP, wejdz w tryb odzyskiwania (konsola) i wydaj następujące polecenia:
To mam wejść i uruchom u cmd i to powpisywać, czy jakoś inaczej?
Napisz mi jak możesz dokładnij z tym fixboot, bootcfg i kiedy ten plik skopiować.
[ Dodano: Dzisiaj o 2:47 ]Wchodzę w tą konsolę, loguje się na dysku D, wpisuje fixmbr i daje, żeby zapisało nowy rekord MBR i pisze, że zapisano nowy główny rekord rozruchowy na dysku ficznym /Device/Harddisk0/Partition0.
Wpisuje fixboot i przechodzę na partycję D poprzez /fixboot D: i zapisuje nowy sektor rozchowy na tej partycji.
Następnie wpisuję /bootcfg /rebuild i w tym momencie szuka i znajduje mi 2 systemy Windows.
Pyta się czy dodać C do listy rozruchu - daje NIE.
Pyta się czy dodać D do listy rozruchu - daje TAK.
Wprowadź indentyfikator ładowania: puste
Wprowadź opcje ładowania systemu operacyjnego: puste
Daję EXIT i gdy włącza się od nowa system bootując z IDE-1, pisze, że NTDRL is missing.
Mógłbyś dokładnie napisać jak wykonać prawidłowo te kroki co podałeś, aby śmigało jak należy.
Dodam, że teraz przy wyborze systemu mam zamiast dwóch Windowsów XP, także 3 puste pola na które wchodzi to czym system wybieram, strzałką w górę.
Podejrzewam, że jest to spowodowane, że probowalem 3x zmieniać wg Twoich wskazówek i jak zawsze coś schrzaniłem.
Na początku miałem 2 opcje wyboru, teraz mam 5, w tym 3 bez nazwy.
Z góry dzięki za pomoc.
P.S.
A mógłbyś napisać do którego katalogu na D mam skopiować NTDRL z płyty?