Dr@GuN napisał(a):ale ten dokument był robiony w acrobacie 7.0 pl i myśle że to za pomoca tego programu da sie terz go zedytować , potrzebne jest mi przenieść całą tabelę , i tyle
Czytaj porady - pisałem wcześniej - pdf-y są robione zarówno z edytora tekstu jak też są wstawiane obrazy - w wordzie też wstawisz obrazek i co???? zamienisz go na tekst?????
Jeżeli pdf jest chroniony, to praktycznie nawet abbys nie otworzy go - wyjdą śmieci - nawet jeżeli się człowiek bardzo stara, chyba że pdf jest już przerobiony na tify lub jest zabezpieczany wersją mniej niż A-piątka. Wtedy robię starą sztuczkę - powiększam tabelę do całego ekranu - robię printScreen i zapisuję jako obraz BMP. Następnie abbysem otwieram ten plik jako scan i zaznaczam obszar. Przetworzenie tabeli A-4 ogółem zajmuje mi najwyżej 20 sekund. Więc jeżeli naprawdę potrzebujesz wczytać tabelę - to nie kombinuj - bo podali Ci koledzy inne programy do konwersji pdf-a do postaci edycyjnej.
I-R-A
ps. tak przy okazji - tylko pełną wersją PRO (płatna) można edytować pdfy- inaczej mozna tylko zaznaczać tekst na zasadzie zaznacz-kopiuj-wklej - masz w belce taką opcję - chyba "abc"