P.S a ja właśnie zastanawiam sie jaki kupić zasilacz Karpio, mówisz żeby nie kupować chieftec
-==KarpiO==- napisał(a):chieftecy to teraz slabo trzymaja napiecia, cos partola ostatnio
jak chcesz miec tani i dobry zasilacz do podkrecania to polecam FSP-300 (Fortron 300 W) mozna go dostal na allegro po 90 zł. dopuszczalne wachania napiec to 50 % wiec![]()
moj codegen 250 W zjaral sie jakis rok temuale wytrzymal 3 lata
Rudesmen napisał(a):copper shima - wiem że związane jest to z procesorem. Możecie mi bliżej określić co to jest? A są płyty główne które nie obsługują nowszych procesorów w wykonanych w technologi 0.13 czy 0.09 mikrona?
-==KarpiO==- napisał(a):5 lat temu jak kupowalem kompa to bylem lama... ale forton ciagnie jeszcze jakiegos athlona 3200
szczurek napisał(a):Jak sie podkrenca procka ??[/img]
szczurek napisał(a):Jak sie podkrenca procka ?? [/img]
Rudesmen napisał(a):Ja proponuje dać se siana zszczurek napisał(a):Jak sie podkrenca procka ?? [/img]
pytaniami tego typu.
Rudesmen napisał(a):Masz rację temat odpowiedni ale takie pytanie. Jezeli gość takie zadaje to pewnie nie będzie wiedział o co chodzi jak będziecie mu tłumaczyć. Nie powiem że od tego jest gogle bo go nie lubię. Na początek powinien czytać co sie da i jak już mniej więcej będzie wiedział jak to się robi może zadać podobne pytanie. Bo na pytanie jak się podkręca procesor można odpowiedzieć tak:
Artchas napisał:
"bierzesz śrubokręt i kręcisz !!"
albo: tak zwiększasz prędkość magistrali albo mnożnik zapisujesz i restar
albo: Wejdź w Bios znajdź coś w stylu CPU speed, wejdź w to, zwiększ magistralę o 10MHz, potem zapisz. Jak wszystko jest cacy podkręć jeszcze o 10mhz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości