Niestety nie powiodło się.
Razem z kartą dźwiękową usunąłem ze slotu PCI kartę sieciową.
Przy pierwszym uruchomieniu kompa z kartą pojawił się BS, ale nie zdążyłem przeczytać treści gdyż od razu komp się zresetował. Przy drugim identycznie.
Przełożyłem kartę dźwiękową do drugiego PCI. Komp sie uruchomił.
Po instalacji karty dźwiękowej z płytki pojawiła się prośba o włożenie płytki instalacyjnej Audigy, gdyż brakuje ctsc32k.sys. Na CD nie ma takiego pliku. Przeszukałem cały HDD - też go nie znalazłem.
Dźwięku nie ma.
Usunąłem sterowniki. Wyłączyłem kompa. Włożyłem kartę sieciową i ponownie go uruchomiłem.
Internet działa.
Ponownie zainstalowałem sterownik tym razem korzystając z instalatora windowsowego. Przy końcu instalacji pojawiło się okienko:

Internet przestał działać, a dźwięku nie ma.
Usunąłem sterownik i internet ponownie zaczął działać.
P.S.
leegreeCzy jeśli komputer ze sterownikami do dźwiękówki wstaje normalnie w trybie awaryjnym, a w normalnym pojawiają się BSy i inne problemy (patrz opis problemu posty wcześniej) to jest prawdopodobne, że powodem jest uszkodzona płyta główna? Karta dźwiękowa jest sprawna, bo na innych kompach działa poprawnie. Poza tym sprawdzałem na dwóch kartach dźwiękowych. Samo umieszczenie karty w slocie (bez sterowników) nie powoduje problemów z PCI. Karta sieciowa działa dobrze na obu slotach PCI.
Nie znam nikogo w Krakowie mogącego pożyczyć mi swoją płytę główną pod mój socket i nie wiem jak sprawdzić czy jest to problem konfliktu software czy uszkodzonego hardware. Uważasz że problemem może być uszkodzone mobo ?
P.P.S.
Plik jakiego mi niby brakuje jest tutaj:
http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=58273Ale dostęp do downloadu jest płatny. Szukałem pliku pod taką nazwą na google. Niestety znajduje mi inne programy np "DriverDetective"