7 kwietnia idę do sklepu zamówić zestaw komputerowy. Ma się on składać z komputera (bez obudowy) , monitora, myszki + klawiatura bezprzew. + podkładka pod mysz
sam komputer ma zawierać: proc, mobo, ram, spawara,kabel esata,dysk, grafe, zasilke, chłodzenie na proca i (ewnentualnie paste termoprzewodzącą jesli cooler nie ma w zestawie), jakiś wiatrak na wdmuch 120mm (cichy, może być z diodą ,zielona lub niebieska, nie kująca w oczy kolorem)
zasilacz musi mieć odpinane kable i być cichy,niezawodny, mieć dużą moc gdyż w przyszłości chce ,żeby pociągnął coś lepsiejszego jakby sie trafiło,
Komputer do grania, odtwarzanie, modowanie filmów w HD, HD ready (obciąża proca troche) , konwersje, w przyszłości wypalanie na blu rayach filmów,
żeby nie było nie proozumień np. ,że cooler okaże się za wysoki czy za duży, to moja obudowa: Cooler Master Cm 690 (dominator) .
Limit Cenowy, około 4000zł + sposoby na wyłapanie zniżki, sklep: komputronik
Chciałbym aby Mobo posiadała SLI, gdyż możliwe ,że później włoże karty w ten tandem .
Ja złożyłem coś takiego, największe wątpliwości to: zasiłka, monit , wentyl, podkładka pod mysz, mysz i klawa,
Procesor - Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz (S775) BOX - 625zl - lub e8400 kosztujący 70zl więcej(tray ale jak z gwarancją ?, tray e8200 ma 12m, tray e8400 ma 3 lata? błąd?)
Mobo - Asus P5N-D nVidia nForce 750I SLI - 451zł - błąd chyba jest, ta mobo obsługuje raczej 8Gb ramu?
Ram - OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz SLI Ready EPP CL4-4-4 - 296zł
Grafa - GeForce 8800 GTS ZOTAC 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) - 979zł
dysk - WD Caviar SE-16 500 GB WD500AAKS 16MB cache SATA-II - 303zł
zasilacz - Zasilacz do obudowy Corsair CMPSU-620HXEU - 620W 399zł - drogi troche

monit - 22" Samsung SyncMaster 2232BW - 1099zł - też drogi, czy na tej rozdziale będe mógł pograć w każdą grę? np, NFS, C&C, Assasin Creed, Crysis, Cod4, itd?
nagrywara- ? pineer jakiś tani?
klawa i mycha - ?
podkładka - ?
kabel esata - Taśma do urządzeń External SATA 300 44zł - cenią się

cooler - Asus Silent Square 117zł
wentyl 12cm - ?
to chyba wszystko, dzięki za wtrwałość w czytaniu tego co napisałem,
ogólna cena za to wyjdzie: 4313zł ,a jeszcze klawa, i podkładka,
tyle ile przekrocze granice 4000zł będe musiał dopłacać z własnej kasy,
prosilbym was, o pomoc w:
-jak włożyć proca nie psując go

- zmniejszyć jakoś koszt
- triki, teksty, zachowania do targowania się, byłem u nich i pytałem się, mówią mi ,że jest taka możliwość (opuszczenia ceny) ale zależnie od produktów
klawa i myszka nie musza byc wypasione, byle by dobrze dzialaly, niedlugo planuje zakupic Logitecha G3 do grania w strzelanki
system na którym będe pracował to vista 64, narazie mnie na niego nie stać, a najprawdpodbniej, może kiedyś upie windows 7 lub te viste, wszystko zalezy od tego jak bedzie dzialalo wszystko
deficyt mam duży

tańszy monitor? czy zasilacz?
pytania, porady, zestawy, proszę pisać śmiało, chcę dokonać jak najlepszego wyboru
pozdrawiam wszystkich