Chcialbym kupic sobie nowego kompika, ostatnio naszla mnie ochota na kilka gierek w ktore chcialbym pograc i stad decyzja o nowym kompiku.
Wyrbalem sobie taki zestawik:
Procesor: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX
Płyta główna: DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL
Karta graficzna: GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Sonic+
Pamięć RAM: OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4
Obudowa: Chieftec BH-01B-B-SL - 400W
Napędy optyczne: Pioneer DVD+/-RW DVR-212 (Serial ATA)
Monitor LCD: 19" BenQ FP93GP srebrno-czarny
Zestaw klaw. + mysz: A4Tech RK-870D Power Saver (bezprzewodowy zestaw)
Głośniki: Logitech S220 Black
Inne: Ever Standard 3.0 m czarna
Cena zestawu: 2901zł
(do tego dojda jakies regulatory napiecia i wiatraczki z allegro do cichego chlodzenia podzespołów = 99zł MAX!!!)
Nie jestem tylko pewny co do płyty glownej... Nie mam zadnych pomyslow, prosze o pomoc w wyborze moze jakiejs lepszej, bardzo dobrej do OC i w miare taniej...
Na kompie bede tylko i wylacznie gral, i to tylko w gry ktore nie bede mogl zagrac na PlayStation 3, czy na laptopie, np. Gothic 3, Wiedzmin czy Battlefield-y...
Prosze o ewentualne propozycje co do zmian... Moze zmienic cos na cos innego, co podniesie wydajnosc w gierkach nie podnoszac kosztow kupna komputerka...
PS. Czy wystarczy mi zasilacz ktory jest dolaczony do obudowy??? Czy dobrze by bylo wziac bude jakas bez zasilki i zasilacz dokuipic osobno??? Nie chce wydawac wiecej kasy na zestaw, jedynie moglbym wziac cos rownie dobrego ale tanszego...
PS 2. Wyczytalem ze wiele kart graficznych ma wyjście Video HDTV, czy tu chodzi o HDMI??? jakim kablem podlacza sie to grafe do TV ??? do LCD i plazm???