korekta-może zabrać wszystko-komputer jako narzedzie zbrodni-P@weł napisał(a):Słyszałem, że policja może zabrać tylko dysk twardy a nie całego kompa. Więc chyba możesz się ubiegać o sprzęt
do wyjasnienia sprawy nic nie zrobiszmocho19
Słyszałem, że policja może zabrać tylko dysk twardy a nie całego kompa
mocho19 napisał(a):Czy obciążą użytkowników czy firrmę dostarczającą usługi
mocho19 napisał(a):Wyczytałem że mogę się ubiegać o odzykanie kompa
mocho19 napisał(a):Może ktoś miał podobna sytuację proszę o pomoc co robić jakie były sankcje itp.
mocho19 napisał(a):Policja w takiej sprawie może ci wejść do domu siłą bez nakazu
mocho19 napisał(a):dzwoniłem teaz do awokata bo mam w rodzinie to mówił ze w Chełmie też była taka sprawa to umożyli.
ScoobyPoland napisał(a):bo niezbyt przyjemnie stracić całego kompa....
mi# napisał(a):Pamiętajcie! Jak widzicie że polizei idzie to chować dysk do szafy pod ubrania albo coś takiego - a najlepiej mieć w zanadrzu dysk z linuxem i niczym ciekawym tak żeby podczas kontroli móc się wywinąć.
Jarek napisał(a):ScoobyPoland napisał:
bo niezbyt przyjemnie stracić całego kompa....
Piep*** ten komputer grunt zeby nie placic kosmicznych sum...
Tylko trzeba zdążyc, rozkręcić śróbki od obudowy, potem od dysku wyciągnąc, szybko drugi wkręcić, i schować na miejsce komp, a dysk pod łózko Wink Chyba zainwestuje w dysk 20giga i sobie poinstaluje tylko orginalne rzeczy na nim (akurat windowsa mam) Wink
mi# napisał(a):Przecież są kieszenie HDD a ja np. mam rozkręconą obudowę i dysk bez śrubek .
mi# napisał(a):Pawlakforever >> popraw post bo strona się rozjeżdża....
ScoobyPoland napisał(a):hmmm... chyba już najwyższy czas zacząć wgrywać darmowe odpowiedniki programów ;]
a za windowsa jakiegoś Linuxa....
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 69 gości