Raport z Delfix w załączniku.
Dzięki za link do artykułu. Dla takiego użytkownika jak ja - nazwijmy to średnio-zaawansowanego na pewno bardzo przydatny.
Po przeczytaniu mam 2 pytania:
1) co do aktualizacji oprogramowania dostawców zewnętrznych "third party" typu: adobe, java, itd..,
- czy zalecane jest bieżące pobieranie najnowszych aktualizacji tychże programów , czy też nie jest zalecane
(dalej w artykule podane jest że statystycznie ponad 90% wszystkich exploitów pochodzi właśnie z tych programów
- jednakże nie zrozumiałem czy winą jest ściąganie tych aktualizacji czy też nie ściąganie, lub czy też aktualizowanie ich nie ma znaczenia.
2) Odnośnie Exploitów autor polecanego artykułu poleca program : Malwarebytes Anti-Exploit, moje pytanie:
- czy zainstalowanie powyższego programu będzie zakłócać pracy AV Microsoft Security Essentials? Oraz czy również polecasz MBAE ?
* Pytania może i proste ale jak mówi Chińskie przysłowie " lepiej zapytać i wstydzić się raz, niż nie pytać i wstydzić się przez całe życie"
A jak już tyle pracy zostało włożone w uzdrowienie kompa to chciałbym żeby tak już zostało na długo i żebym nie musiał za chwilę znowu przylatywać prosząc o pomoc.
Pozdrawiam