Chciałbym zakupić laptopika tak do cenny 3 tys zł. Mam troche pytań związanych z laptopami bo obecnie korzystam z stacjonarnego.

1. Jak wygląda w laptopach podkręcanie

i czy to jest bardziej niebezpieczne niż w zwykłych PC. Czy da sie coś wykrzesać z Celerona czy może kupić coś ze stajni AMD np. Sempron. Ile moge wyciągnąc bezpiecznie z semprona 1.6 a ile z celerona 1.6.

2. Jaka firma Acer czy coś innego. Mile widzane komenty o waszych laptopikach. Bo kumpel wydał 4,5 tys za Acerka i według mnie to jest troche badziewne

Głównie problemy z nagrywarką no i troche lipnie to chodzi.

3. Jak wygląda to gdy chce przewieżdz laptop za granicę bez legalnego win

Czy sprawdzają takie rzeczy na granicy i w innych krajach Europy.
Głównie mi chodzi o Hollandie a przekraczam granice przez terytorium Niemiec. Mile widziana odpowiedz osób która podróżuje z laptopem.

4. Jak wygląda dokładanie pamięci Ram czy wymiana innych podzespołów

I pytanko jeszcze o procka czy można go wymieniać jeżeli płyta głowna jest przystosowana do mocniejszego. Jakie płyty główne polecacie do Laptopa. Czy grafika Ati jest dobra do laptopów

5. Jaka matryca jest najlepsza

Interesowała by mnie 17 Cali.
Ale jak by cena była wygurowana zdecydował bym sie na 15.

6. Komputer będzie do użytku własnego. Do użytkowania internetu w Hollandi. I gier nie wymagających dużych wymagań systemowych. Czy tam podłanczanie neta różni sie od Polski

7.

8. Jaki win do Laptopa dołonczony orginalny Xp Home

Czy lepiej zainstalować Xp Profesional. I głębiej chciałbym sie dowiedzieć różnice między tymi systemami. I czy Home chodzi szybciej niż Profesional. Bo komputer będzie uzytkowany przez lajka więc co dlaniego lepsze Xp Pro czy Home

9. Może wie ktoś czy w mieście Breda w holandi posiadający karte bezprzewodową może za friko surfować po necie i jaka jest szybkość. Chodzi o komunikacje gg czy otwarcie paru jakiś stron.
Oczywiście nie myśle że będzie tak szybki żeby coś ściągać.
Jaka jest średnia prędkość takiego darmowego neta czy będzie tam z 80 kbps
Co sądzicie o tych parametrach
- Kod: Zaznacz wszystko
http://www.caffeneo.com/product_info.php/products_id/15959

Moze wie ktoś ile ten procek ma MHZ
Pozdrawiam