Witam, swojego pieca kupiłem jakieś 2 lata temu i zamierzam wprowadzić parę zmian. Mianowicie chciał bym kupić nową grafe, dokupić ramu i może wymienić proca i tu muszę poprosić was o pomoc mianowicie nie wiem czy opłaca się inwestować jeszcze w tą płytę czy już nie.. Moja płyta główna to: Gigabyte GA-M57SLI-S4, 2gb ramu, GeForce 8600GT i procek DualCore AMD Athlon 64 X2 2600 (5200+). W sumie procek mogę jeszcze zostawić bo z tym najmniej mi się spieszy, najbardziej zależy mi na grafie i ramie, i tu pojawiają się schody gdyż ta płyta nie jest "najnowsza" i nie wiem czym mam się kierować przy wyborze karty ( nie znam się kompletnie na informatyce od strony "technicznej") chciał bym jak najlepszą i wydajniejszą kartę jaką mogę jeszcze wcisnąć w tą płytę + 3,5gb nowego ramu ( z tego co się orientuję XP więcej nie uciągnie, dodatkowo ta płyta ciąga tylko ddr2 bodajże) a co za tym idzie nowy zasilacz musiał bym kupić. Chciał bym aby wypowiedział się ktoś, kto się orientuje o co tu cmn i mógł podać mi jakieś modele kart które by się nadawały.