Sorry, due to an unknown error your registration request wan denied.
Czyli mniej więcej: z powodu nieznanego błędu twoja prośba o rejestrację jest zabroniona. Oczywiście jak nietrudno się domyślić jest to niezła ściema autorów programu, którzy zablokowali możliwość wykonania więcej niż 3 rejestracji z jednego kompa, a dla zmyłki napisali że "coś tam jakiś błąd się zdarzył" po to aby użytkownik nie domyślił się co jest grane. Przez tę zmyłkę wielu ludzi myślało że to jakiś firewall blokuje połączenie albo że zablokowali jego numer IP żeby nie mógł więcej dzwonić. Ale to nie prawda, ponieważ ja sprawdziłem co jest powodem. W przypadku tego programu oczywiście.
A co jest grane? Ano to, że program raportuje wszystkie rejestracje w rejestrze Windows i jak już zostanie przekroczony limit 3 rejestracji, zostają wpisywane do rejestru tajne informacje w tajnym miejscu które się nie usuwają przy deinstalacji programu w związku z czym o kolejnej rejestracji można sobie co najwyżej pomarzyć. No chyba że pójdziemy do kolegi na innego kompa i z jego kompa się będziemy rejestrować. Ale i u niego w końcu limit rejestracji się wyczerpie, a przecież nie będziemy na nowo Windowsa instalować.
Próbowałem porównywać sobie wartości rejestrów ale zmian było zbyt wiele, żeby coś konkretnego znaleść. Poza tym nie wiadomo, czy program dodatkowo nie zapisuje zmian gdzieś w plikach na twardym dysku.
A może ktoś z was wie, co usunąć z kompa żeby program nie blokował możliwości kolejnych rejestracji? Czy ktoś się może bawił już w coś takiego?