Rudesmen napisał(a):Załużmy że kupiłem procesor/płytę na aukcji. Gość pisze że nie wiem czy sprzęt działa bo nie mam na czym sprawdzić. Jest jakieś zagrożenie jeżeli np. procesor jest uszkodzony?
Allegro jest bazarem oszustów - jeżeli ktoś pisze - sprzęt jest sprawny, ale nie mam na czym sprawdzić i sprzedaję jako niesprawny - to z góry wiadomo, że sprzedaje śmiecia i się asekuruje. Jest cała masa naiwniaków, za tę kwotę (z kosztami wysyłki) mozna na giełdzie kupić sprzęt sprawdzony, tak jak radzi Kemot, kupują na allegro i potem sami nie wiedzą co z tym robić - koleś kupił padniętą płytę za 25 zł (oczywiście sprawną, ale....inaczej) włożył w nią procek za 2 stówy i jedyne co zobaczył - to odlatujące marzenia - procek się wypalił, uszkodziła się pamięć i jak to podliczył - to zaoszczędził 50 zł a stracił prawie 5 stówek. Odradzam z allegro stanowczo - działa, ale,,,, - jeżeli już chcesz kupić - to kupuj u sprawdzonego sprzedawcy oraz płyty, na które wystawiający udziela gwarancji rozruchowej. (ale to ostatnie też da się podważyć - płyta była dobra, tylko TY ją spaliłeś)
pozdrówka
I-R-A
ps. ostatnio na allegro i giełdach pojawiły się płyty główne naprawiane (wymienione spuchnięte kondensatory) odradzam - PŁYT GŁÓWNYCH SIĘ NIE NAPRAWIA - ale cwaniaki naprawiają i są potem problemy - zawiechy, samorestarty lub złe transwery - co jak co - na płycie głównej się nie oszczędza - jest najważniejszą jednostką w kompie - od niej zależy większośc co się dzieje z kompem
Autor postu otrzymał pochwałę