Mam bardzo skomplikowany problem, a raczej trudna jest do zrozumienia jego istota.
Opiszę dokładnie o co mi chodzi.
Biorę dwa filmy na nośnikach DVD 4,7GB każdy.
Zgrywam je kolejno na dysk za pomocą programu DVDShrink lub używając ekploratora WINDOWS.
Następnie otwieram oba filmy w DVDShrink.
Otwieram opcję Re-Author.
Następnie dodaję filmy do tej opcji, ustawiam języki napisów i dubbingu, sprawdzam podgląd filmów itp., oraz ustawiam stopień kompresji tych filmów. Gdy już wszystko jest gotowe klikam odpowiedni przycisk (chyba Back Up) i cały proces rozpoczyna się i trwa to ok. 1h-2h.
Po zakończeniu klikam OK i nagrywam płytę w programie Nero (wersja 6)
Zazwyczaj nagrywam na płyty HAWK i po włożeniu do odtwarzacza sprawdzam czy wszystko działa. Zawsze widać piksele, ale nie to jest moim problemem.
Problemem jest to, że prawie zawsze drugi film, niezależnie ile trwają oba, a dokładnie jego ostatnie 20 minut tnie się co całkowicie uniemożliwia obejrzenie zakończenia.
Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje i pomoże mi w rozwiązaniu tego problemu (jeśli doczytałeś, aż do tego momentu to pewnie umiesz mi pomóc).
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Ps. Jeśli to ważne najczęściej używam płyt DVD-/+R firmy HAWK a nagrywam je w NERO nagrywarką firmy LITE-ON